vacature community builder

Vacature Community builder 16u

Public Food / Mensa Mensa zoekt een community builder die de brug slaat tussen onze missie - betaalbaar goed eten voor iedereen - en de realiteit van de wijk. Ben jij een verbinder met een divers netwerk in Rotterdam Zuid op het gebied van maatschappij, welzijn en cultuur, ken je de weg in zowel informele als formele werelden, en weet jij hoe je verschillende bewoners, gemeenschappen en organisaties kunt enthousiasmeren om mee te doen aan onze activiteiten, lees dan verder.  

Wie we zijn en wat we doen

Public Food is een organisatie voor voedselrechtvaardigheid. Onze missie is om van gezond voedsel een basisvoorziening te maken. Want voedsel is voor iedereen in de samenleving een basisbehoefte. En dus is er een nieuwe basisvoorziening nodig die van gezond en duurzaam eten de makkelijkste en betaalbaarste keuze voor iedereen maakt. Net zoals we dat voor andere publieke goederen hebben georganiseerd: openbaar vervoer, sociale woningbouw, kraanwater of de bibliotheek. 

Mensa Mensa 

Met Public Food zetten we dit pleidooi niet alleen op de maatschappelijke agenda maar vertalen het ook naar de praktijk. Onder de noemer Mensa Mensa bouwen we in Rotterdam Zuid, op de Hillevliet 90, aan een bruisende plek waar dagelijks iedereen voor ieder budget een voedzame maaltijd kan eten of meenemen, met daarbij een openbare keuken waar bewoners zelf kunnen koken - het Mealprep Cafe -, een cursuscentrum met workshops over voedsel als medicijn, een kinderrestaurant, een leer-werkplek voor koks voor de 21ste eeuw, en een foodtruck die catering verzorgt bij sociale activiteiten in de wijk. Na een eerste succesvolle pilot in 2022 onder de eerdere naam Volkskantine in Almere, en een start met verschillende programmaonderdelen in 2023 in Rotterdam Zuid, gaat Mensa Mensa in februari 2024 dagelijks open met het volledige programma. 

Wat ga jij doen

-Als community builder zorg je ervoor dat Mensa Mensa een bruisende en bekende plek wordt voor bewoners van Rotterdam Zuid. Omdat er veel goedkope fastfood is, is gezond eten voor veel mensen niet vanzelfsprekend of gemakkelijk. Jij gaat actief de wijk in en spreekt verschillende groepen mensen om in kaart te brengen welke behoeften en obstakels er zijn rondom gezond eten. Op basis daarvan weet jij wat er nodig is om mensen zich welkom te laten voelen bij Mensa Mensa, én hoe wij onze programma’s kunnen verbeteren. 

-Zo ga je bijvoorbeeld langs bij buurtbijeenkomsten, bewonersinitiatieven, speeltuinverenigingen, sportclubs, scholen, huizen van de wijk, zorgcentra, wijkrestaurants, huisartsen, sociaal werkers, sleutelfiguren, wijkmanagers of cultuurhuizen en bouw en onderhoud je een breed netwerk in de wijk. 

-Je zoekt daarbij ook naar nieuwe samenwerkingen met andere organisaties op het snijvlak van maatschappij, welzijn en cultuur, bijvoorbeeld een kookworkshop op maat voor alleenstaande moeders, een serie vrijdagavond diners samen met buurtvaders, lunch voor basisscholen, mbo opleidingen of gezamenlijk programma in de wijk.  

-Je organiseert verschillende events om de eerste drempel weg te nemen voor mensen die niet zomaar binnen komen. Bijvoorbeeld koffiemomenten, kennismakingsochtenden of een foodtruck op locatie - zoals de Afrikaandermarkt of bij activiteiten op pleintjes in de buurt. 


Wat neem je mee?

-Van nature ben je een verbinder. Je legt makkelijk contact met zowel bewoners als organisaties en weet mensen te enthousiasmeren; 

-Je hebt een groot en divers netwerk in Rotterdam Zuid;

-Je kunt goed organiseren en hebt ervaring met het produceren van kleine events;

-Je werkt zelfstandig en hebt weinig aansturing nodig; 

-Spreek je meerdere talen, dan is dat een voordeel;

-We zijn een kleine, groeiende organisatie van enthousiaste aanpakkers waarin niet alles gestroomlijnd is, je bent op je plek binnen die dynamiek.  

Wat bieden we jou?

-Een vergoeding van €2520 ex BTW per maand op zzp basis (€300 per dag)

-Een zzp overeenkomst voor 16 uur per week. In de eerste plaats voor 6 maanden, daarna kijken we samen verder wat er nodig en mogelijk is

-Ruimte om vorm te geven aan een maatschappelijke beweging en mee te groeien met de organisatie

-Iedere werkdag een heerlijke gratis lunch in Mensa Mensa

Praktisch

-Stuur je sollicitatie naar: floris@publicfood.org

-Uiterste inzenddatum: vrijdag 2 februari

-De gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 februari in Rotterdam